Ako zariadiť terasu pred domom?
sep, 13 2021   |   Trendy a Inšpirácie

Ako zariadiť terasu pred domom?

Terasa pred domom je skvelý spôsob, ako si užívať vonkajší obytný priestor. Zvyšuje tiež hodnotu vášho domu. Vzhľadom na to, že ide o vonkajší priestor, máte možnosť vytvoriť niečo jedinečné a osobné. Zaujíma vás, ako dokončiť terasu? Dovoľte, aby sme vám poradili! Tu je niekoľko nápadov na usporiadanie terasy v rôznych štýloch.

Plánovanie záhrady a terasy – praktické tipy

Príprava návrhu terasy môže byť náročná. Podľa týchto krokov sa naučíte, ako vytvoriť a usporiadať exteriér.

Dôležité je rozhodnúť sa, či chcete mať nadzemnú alebo modulárnu terasu. Najobľúbenejšie sú nadzemné terasy, ktoré sú zvyčajne vyrobené z dreva, betónu alebo dlaždíc.. Terasy CUBE sú menšie a najčastejšie sa vyskytujú v mestskom prostredí, kde nie je veľa stromov alebo rastlín.

Teraz je čas rozhodnúť sa, ako má vaša terasa vyzerať. Chcete napríklad, aby to bol vonkajší priestor s posuvnými dverami? Alebo chcete, aby bol otvorenejší a pripomínal balkón? Možností je veľa! Najlepšie je inšpirovať sa online galériami a vybrať si typ terasy, ktorá najlepšie vyhovuje vašim predstavám.

Ako zariadiť terasu pred domom?

Je tiež dobré vopred si zistiť, aké druhy rastlín rastú vo vašej oblasti, aby ste ich mohli pri navrhovaní správne naplánovať.

Ako navrhnúť terasu, ktorá bude vyhovovať vášmu štýlu? Originálny nábytok a estetické doplnky

Výzdoba terasy urobí vonkajší priestor pútavejším. Najjednoduchším spôsobom úpravy terasy sú samozrejme rastliny v kvetináčoch. A čo ostatné doplnky? Poradíme vám, ako terasu zariadiť tak, aby sa stala pohodlným miestom na oddych.

Čo tak terasa v škandinávskom štýle?

Škandinávsky štýl je relatívne jednoduchý a striedmy vo výzdobe, takže na terase navrhnutej v tomto estetickom štýle by ste sa mali zamerať predovšetkým na pohodlný a funkčný vonkajší nábytok a rastliny v kvetináčoch.

Najdôležitejšie je vymedziť priestor pomocou zariadenia. Rozhodnite sa, kam umiestnite sedenie, stôl a väčšie kvetináče – uistite sa, že ide o dobre osvetlené miesto. Ak plánujete postaviť na terase stenu, najlepšie by bolo, keby bola kovová alebo kamenná.

Ako zariadiť terasu pred domom?

V škandinávskom dizajne je kľúčový minimalizmus, preto to nepreháňajte s dekoratívnymi prvkami, ale nebojte sa ani experimentovať s textúrami a neutrálnymi farbami. Na sedadlá umiestnite príjemné vankúše a teplejšie prikrývky. Krásne budú vyzerať aj ďalšie svetlá, napríklad lampáše a tropické vinylové koberce položené pod dreveným stolom.

Ako zariadiť terasu v štýle boho?

Pohodlný nábytok, množstvo farebných vzorov, doplnky z prírodných materiálov – to všetko tvorí zariadenie terasy v štýle boho. Stačí len trochu predstavivosti a vaša terasa sa môže premeniť na nádherné miesto na relaxáciu.

Najvýraznejším znakom štýlu boho sú farby. Neexistujú žiadne obmedzenia na ich použitie! Voľne kombinujte odtiene ako hnedá a červená s horčicovo žltou a žiarivo zelenou.

Ako zariadiť terasu pred domom?

Veľký význam bude mať aj použitie látok. Na ratanových pohovkách a stoličkách budú skvele vyzerať vankúše a prikrývky s výraznými vzormi. Perfektne sa tiež osvedčia boho koberce na terasu, ktoré budú drevenej podlahe vyzerať nádherne.

Je tiež potrebné starať sa o veľké množstvo tropických rastlín. Na boho terase sú jednoducho nevyhnutné! Ak je to možné, vyberte si exotické druhy, napríklad kaktusy alebo monstery. Jemné kvety zase dodajú celkovému vzhľadu väčšie kúzlo.

Intímna terasa v rustikálnom štýle

Rustikálny štýl si spájame s niečím romantickým a rozprávkovým, takže návrh terasy v tomto estetickom štýle umožní vytvoriť očarujúce a intímne miesto pre rodinné stretnutia v príjemnej atmosfére.

Keď hovoríme o rustikálnej výzdobe, je potrebné mať na pamäti dva materiály, ktoré sú základnou súčasťou tohto štýlu – kameň a drevo.. Nesmú teda chýbať ani pri výzdobe terasy. Nezabudnite však, že čím menej je drevo ošetrené, tým rustikálnejšie bude celé prostredie vyzerať. Kameň bude skvele vyzerať na stĺpe, krbe alebo dekoratívnej stene, na ktorú môžete zavesiť rastliny.

Ako zariadiť terasu pred domom?

Rustikálna terasa si vyžaduje vhodný nábytok. Premýšľajte o starom nábytku z dreva alebo kovu (pohovky, lavice, ležadlá), ktorý môžete doplniť prútenými košmi na ukladanie vankúšov a teplých prikrývok – určených na zimné večery.

Ďalšími dekoratívnymi prvkami, ktoré dodajú rustikálnej terase očarujúci vzhľad, sú kovové sviečky, hlinené a keramické vázy a koberce na terasu v štýle vintage.

Ako vytvoriť terasu v modernom štýle?

Moderná terasa bude mať prirodzenú farbu, t. j. hnedú, sivú, béžovú alebo monochromatické odtiene. Ideálne sú napríklad terasové dosky so skalnatým odtieňom, betónové steny zakončené drevenými trámami alebo krby obklopené kameňmi.

Ako zariadiť terasu pred domom?

Textúry zvýrazňujú výzdobu terasy v modernom štýle. Perfektne sa osvedčia prvky z dreva, betónu, prútia a kovu. Záhradný nábytok, teda pohodlná pohovka, betónový či drevený stôl s kovovými stoličkami obklopený množstvom zelene v kvetináčoch dodajú priestoru charakter.

Dôležitú úlohu bude zohrávať aj textil a doplnky. Béžové alebo sivé vankúše s jemným dizajnovým vzorom, záhradné lampióny a tieniaca plachta na terasu budú vyzerať výnimočne (skvelý nápad, ako ochrániť terasu pred vetrom a slnkom).