Módne koberce 2023 - trendy, ktoré dodajú vašim podlahám šmrnc
feb, 22 2023   |   Trendy a Inšpirácie

Módne koberce 2023 - trendy, ktoré dodajú vašim podlahám šmrnc

Koberce sú dôležitou súčasťou interiérového dizajnu a pri pohľade do budúcnosti, môžeme očakávať mnoho nových trendov, čo sa týka vzorov. Od jemných motívov až po luxusný dizajn - bude k dispozícii veľa možností pre tých, ktorí chcú zmeniť vzhľad svojich podláh a dať im štýlový nový vzhľad. Chcete zistiť , aké vzory, farby a štýly kobercov budú tento rok trendy? Od odvážnych vzorov až po jemné textúry, tieto koberce dodajú štýl a sofistikovanosť každej miestnosti vo vašej domácnosti. Pripravte sa na štýlovú aktualizáciu - tieto koberce budú v roku 2023 určite vynikať!

Farby zeme

Vo svete interiérového dizajnu zohrávajú farby a štýly dôležitú úlohu pri vytváraní jedinečného a štýlového vzhľadu. Čoraz viac majiteľov domov sa rozhoduje pre moderné farby kobercov a moderné vzory, aby do svojho domova vniesli sviežu estetiku. Aké farby kobercov budú módne v roku 2023? . S rastúcou popularitou prírodných materiálov a ekologického životného štýlu čoraz viac ľudí začleňuje zemité farby do svojich návrhov.

Módne koberce 2023
Módne koberce 2023

Koberce v šedých a béžových odtieňoch sa budú naďalej tešiť obľube. Novinkou budú koberce v terakotových, okrových a hlinených farbách. Takéto farby vnesú do interiéru viac tepla a útulnejšiu atmosféru.

A koberce do miestnosti v odvážnych farbách?

Výrazné farby určite dajú miestnosti vyniknúť. Tento rok si vyberte buď prirodzené jemné farby, alebo sa vybláznite s farbami. Ak máte obavy, či zvolíte vhodný dekoratívny prvok, pred rozhodnutím skontrolujte, či jeho farebnosť ladí s celkovým dizajnom interiéru. Nebojte sa riskovať!

Módne koberce 2023

Orientálne vplyvy v modernej obývacej izbe

Orientálne koberce majú dlhú a bohatú históriu používania v domácnostiach na celom svete. Prinášajú jedinečný štýl, textúru a farbu do každej miestnosti, vďaka čomu sú ideálne do moderných obývacích izieb. Orientálne koberce sú známe svojimi zložitými vzormi, žiarivými farbami a luxusnými materiálmi, ktoré dokážu v každom obytnom priestore vytvoriť skutočne úžasnú atmosféru. Vďaka svojej nadčasovej kráse sa môžu ľahko stať ústredným bodom každej modernej obývačky.

Čas na koberec v štýle vintage

Pri vstupe do nového roka interiérového dizajnu, nesmieme zabúdať na minulosť. Alebo aspoň nie, keď ide o koberce. Sú totiž základom dnešných projektov. Koberce inšpirované štýlom vintage vytvárajú v priestoroch pocit nostalgie a domáceho tepla. A vôbec nemusia byť tkané ako za starých dobrých čias, ale pri použití moderných materiálov a techník sa dajú kúpiť za oveľa nižšiu cenu.

 
Módne koberce 2023
Módne koberce 2023

Moderné koberce so zvieracími vzormi

Čo hovoríte na zvieracie vzory na kobercoch? Od klasických leopardích vzorov až po moderné zebrie pruhy - určite nájdete koberec so zvieracím vzorom, ktorý vyhovuje vášmu štýlu a rozpočtu. Vďaka množstvu rôznych možností je ľahké nájsť ideálny koberec pre váš priestor. Nemusíte sa hneď pustiť do odvážneho dizajnu, ale vyberte si taký, ktorý je jemnejší.

Módny koberec - prírodný a s ekologickým nádychom

Koberce sa stali jedným z najmodernejších prvkov interiérového dizajnu. Už nie sú len praktickým predmetom, ale výrazným prvkom, ktorý môže dodať štýl a charakter každej miestnosti. Dizajnéri preto neustále hľadajú nové materiály, aby sa ich koberce odlišovali od konkurencie. V roku 2023 môžeme očakávať, že sa budú používať nové zaujímavé materiály na výrobu módnych kobercov, ktoré spájajú štýl s udržateľnosťou. Od prírodných vlákien, ako je juta a sisal, až po inovatívne syntetické materiály, ako sú recyklované plastové fľaše alebo modely vyrobené z polyvinylchloridu (vinylové koberce). Tieto materiály vám pomôžu vytvoriť štýlové a zároveň ekologické dizajnové koberce, ktoré určite urobia dojem.

Módne koberce 2023

Módne koberce nepravidelných tvarov

S príchodom roku 2023 sme svedkami nového trendu v interiérovom dizajne - koberce nepravidelných tvarov. Tieto jedinečné a pútavé dekoratívne prvky sa objavujú všade, od obývacích izieb až po spálne, a dodávajú každému priestoru štýl a osobitosť. Tieto koberce sú k dispozícii vo všetkých tvaroch a veľkostiach, od žiarivých farieb až po abstraktné vzory, takže si môžete vytvoriť dokonalý vzhľad svojho domova. Ak teda hľadáte niečo jedinečné, čo by váš domov odlíšilo od ostatných, koberce nepravidelných tvarov môžu byť presne to, čo potrebujete!