3 vlastnosti, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere podložky pod stoličku
okt, 9 2020   |   Trendy a Inšpirácie

3 vlastnosti, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere podložky pod stoličku

Či už sú kolieska otočných stoličiek vyrobené z plastu alebo z kaučuku, stojí za to ochrániť podlahu pred prípadným poškodením a poškriabaním. Pomôžu vám pri tom podložky pod stoličku alebo kreslo, ktoré ochránia povrch podlahy. Ako teda vybrať správnu podložku pod kreslo? Naša krátka príručka vám napovie, ktoré tri, podľa nás najdôležitejšie, vlastnosti by ste mali zohľadniť pri rozhodovaní o kúpe vhodnej podložky.

Účinná ochrana podlahy

Práca na diaľku je dnes už štandardom. Pohodlné kreslo, nevyhnutné vybavenie a vhodné podmienky, v ktorých sme schopní sústrediť sa na prácu. Mohlo by sa zdať, že sa o nič iné nemusíme starať... Ak pracujete na diaľku dlhší čas, často ukazuje, že na povrchu podlahy sú mnohé škrabance a iné poškodenia. Výmena stoličky problém nevyrieši a častá výmena podlahy je veľkou záťažou pre náš rozpočet. Preto stojí za to premýšľať o alternatívnych riešeniach. K týmto riešeniam nepochybne patria ochranné podložky.

Akú podložku pod kreslo teda vybrať?

Úlohou ochranných podložiek pod stoličkou alebo kreslom je predovšetkým chrániť povrch podlahy pred mechanickým poškodením, ale aj pred škvrnami a zmenou farby. Podložka, okrem svojej základnej funkcie, by mala tiež vyzerať esteticky. Čomu teda venovať pozornosť pred nákupom ochranných podložiek?

  • Materiál. K najbežnejším materiálom, z ktorých sú podložky vyrobené, patria: ochranné podložky z polyvinylchloridu, polykarbonátu a polypropylénu. Odporúčame najmä tie prvé, pretože sú extrémne odolné voči rôznym typom mechanického poškodenia, ale aj odolné voči chemikáliám. Vinylové podložky sú medzi zákazníkmi najobľúbenejšie.
  • Veľkosť. Pri výbere správnej veľkosti ochrannej podložky venujte pozornosť typu stoličky – ide o otočnú stoličku alebo nie, v akom priestore sa najčastejšie premiestňuje. Aký tvar bude vyzerať pekne v našom interiéri. Najobľúbenejšie veľkosti vinylových podložiek sú: 100 × 70 cm, 120 × 90 cm, 140 × 100 cm.
  • Cena a vzhľad. Ochrannú podložku by sme mali prispôsobiť výzdobe svojho interiéru. Jej farebné vyhotovenia a vzory by mali ladiť so štýlom miestnosti a jej doplnkami. Pozornosť by ste mali venovať tiež cene výrobku, nemala by byť podhodnotená ani nadhodnotená, ale mala by sa odvíjať od spôsobu a kvality vyhotovenia výrobku.

Ako správne položiť ochrannú podložku?

Ak ste si už vybrali ideálnu vinylovú podložku pod stoličku do kancelárie alebo izby, je čas popremýšľať o tom, ako ju položiť. Predovšetkým musíme mať na pamäti, že podlaha, na ktorej má byť podložka položená, musí byť čistá a suchá. Ak máme podložku s hrotmi, položíme ju hrotmi dole, naopak hladké vinylové podložky tak, aby sa protišmykový povrch nachádzal na našej podlahe. Správne položenie ochrannej podložky pod otočné kreslo alebo normálnu stoličku zabezpečí jej vhodnú stabilitu.

A ako si poradiť s čistením podložky? Po kratšej alebo dlhšej dobe používania vinylovej podložky ju budeme musieť primerane vyčistiť. To by však nemal byť problém. Čistenie podložky je rýchle a príjemné. Na odstránenie nečistôt na ochrannej podložke stačí navlhčená špongia s prídavkom jemnej kvapaliny alebo mydla. Vinylovú podložku neumývajte vysoko alkalickými prostriedkami.


 Podobné články:

Vonkajšie koberce – čo treba mať na pamäti pri nákupe koberca na balkón, terasu a záhradu? Praktický mini sprievodca

 Aké vzory a farby vinylových kobercov vládnu v roku 2020?