Aké vzory a farby vinylových kobercov vládnu v roku 2020?
sep, 24 2020   |   Trendy a Inšpirácie

Aké vzory a farby vinylových kobercov vládnu v roku 2020?

Kasia

Každý interiér, dokonca aj zariadený s najlepším vkusom, je možné vyladiť, a to práve výberom doplnkov, ktoré vytvoria jedinečnú atmosféru. Preto by ste pri zariaďovaní obývacej izby mali dbať nielen na základné vybavenie, ale tiež venovať viac času výberu funkčných a krásnych dekorácií.

Koberce sú dokonalým príkladom. Bohužiaľ, ich výber je častokrát málo premyslený, čím sa kazí konečný výsledok nášho zariaďovania. Ako teda zladiť koberec s interiérom obývačky? Pripravili sme pre vás niekoľko praktických tipov a hotových fotografií bytových zariadení, vďaka ktorým sa ľahko môžete rozhodnúť správne.

Univerzálne vinylové koberce

Univerzálne vinylové koberce – do akých interiérov sa hodia?

Elegantné a moderné podlahové krytiny v podobe vinylových kobercov sú dobrým spôsobom, ako pokryť podlahu v celej obývacej izbe. Aj keď táto móda netrvá dlho, získala si už veľkú základňu fanúšikov. Vinyl je totiž materiál, ktorý má mnoho predností, t.j.: odolnosť proti mechanickému poškodeniu (blednutiu, roztrhnutiu, oderom a pôsobeniu nepriaznivého počasia), trvanlivosť alebo ľahké čistenie. Vďaka týmto vlastnostiam nebudú naše podlahy popraskané ani rozvrstvené. Okrem toho má každá vinylová podlaha protišmykovú vrstvu a dá sa ľahko čistiť. Je tiež vodotesná, takže sa nemusíte obávať, že absorbuje rozliatu tekutinu, škvrny a nečistoty vyčistíte behom okamihu. Kde sa teda podlahová krytina v podobe vinylových kobercov osvedčí najlepšie? Musíme sa zamerať predovšetkým na spojenie farebného prevedenia nábytku a doplnkových dekorácií. Jednofarebné vinylové koberce sa dokonale hodia do moderného interiéru obývacej izby, v ktorom prevládajú biele, sivé a drevené motívy. Budú tiež ladiť so žiarivými a energizujúcimi farbami, ako sú oranžová, zelená, fialová alebo červená. Ak je vaše bytové zariadenie príliš farebné a prehnané, mali by ste ho stlmiť tónovaným kobercom. Jednofarebné vinylové rohože budú vynikajúcou voľbou aj pre tých, ktorí si nie sú istí, ktorá farba sa do ich interiéru hodí. Preto sú klasické vinylové podlahy považované za najbezpečnejšie – skrášlia interiér obývacej izby ako v škandinávskom, tak aj v industriálnom štýle.

Dizajn wynylových kobercov

Módne farby a dizajn vinylových kobercov

Ako sme už spomenuli, veľmi obľúbené sú jednofarebné alebo neutrálne farby kobercov. Kedy bude rozumnejšou voľbou koberec vo farbe, ktorá púta pozornosť? Niet pochýb o tom, že sa budú skvele hodiť do obývacích izieb vo vintage či eklektickom štýle. V prípade, že základnými farbami vašej obývacej izby sú svetlé a súrodé farby (napr. biela a sivá), stojí za to interiér oživiť a vdýchnuť mu charakter pomocou farebného koberca. Keď sa rozhodnete pre moderné vinylové koberce, spestrené zaujímavými a originálnymi vzormi, môžete tiež uvažovať o ročnom období a prispôsobiť mu správny vzor a farbu. V lete môžete na vašu podlahu položiť koberce v povzbudzujúcich zelených farbách, orientálnych alebo vintage vzoroch. Na jeseň môžu vo vašich interiéroch vládnuť tmavé tyrkysové farby či hnedé odtiene.

Originálne geometrické vzory na vinylových kobercoch

Je ťažké nevšimnúť si moderné trendy v podobe geometrických vzorov, ktoré sa objavujú nielen na kobercoch, ale aj na nábytku alebo osvetlení. Ak máte modernú obývaciu izbu s pokojnými farbami, rozhodnite sa pre kúpu koberca s geometrickým vzorom, ktorý poskytne vyváženosť a správny vkus vášmu zariadeniu. Geometrické vzory kobercov sú nielen módne, ale tiež stimulujú našu kreativitu, takže ak sa nerozhodnete nimi vyzdobiť interiéry obývacej izby, možno by stálo za to porozmýšľať o inej miestnosti, do ktorej sa budú hodiť rovnako dobre.

Abstraktné vzory a ornamenty – stimulujte svoju predstavivosť

Abstraktné vinylové koberce rozhodne prelomia nudu vo vašej izbe. Budú sa skvele hodiť do obývacej izby zariadenej v škandinávskom alebo v retro štýle. Expresívne farby, portugalské, marocké alebo španielske dlaždice? Výber motívov je takmer neobmedzený. Pamätajte si len jednu vec – do malých interiérov zvoľte dostatočne svetlé koberce, ktoré opticky zväčšia a rozjasnia obývaciu izbu.

Geometrické obrazce na vinylových kobercoch

Nadchnite sa širokou škálou módnych a praktických vinylových kobercov

Rastúci záujem o koberce nie je náhodný. Je to spôsobené nielen pocitom pohodlia, ale tiež veľmi veľkým množstvo textilných dizajnov. Zaistite preto chodidlám pohodlie a zároveň osviežte a zútulnite interiér svojej obývačky krásnym a originálnym vinylovým kobercom.


 Koberec do kuchyne – moderný prvok v klasickom štýle

 Má zmysel kúpiť koberec do izby alergika?