Marocké koberce – originálna výbava interiéru
aug, 17 2021   |   Trendy a Inšpirácie

Marocké koberce – originálna výbava interiéru

Marocké koberce sú výnimočné a výrazné prvky, ktoré dodajú každému priestoru prekvapivý charakter. Vďaka originálnemu dizajnu a farbám budú skvelým doplnkom do interiéru skutočných dizajnových nadšencov. Povieme vám, ako si vybrať marocký koberec do priestoru bez ohľadu na štýl jeho dizajnu.

Marocké koberce v klasickom a modernom dizajne

Od neutrálnych farieb až po veľmi živé farby, od výrazných po jemnejšie – rozmanitosť kobercov v marockom štýle je ohromujúca. Vďaka tejto rozmanitosti sa marocké koberce hodia do klasických priestorov, ale aj do eklektických či moderných priestorov.

Tu je niekoľko nápadov na použitie moderných kobercov v miestnostiach zariadených v rôznych štýloch.

Koberce marocká ďatelina pre priestory zariadené v štýle boho a eco-chic

Umelecký štýl boho a eco-chic si vypožičiava mnoho prvkov inšpirovaných prírodou a rôznymi kultúrami. Moderné marocké koberce so vzorom marockej ďateliny sa skvele hodia ako podklad pre dekorácie, ako sú napríklad: drevený alebo ratanový nábytok, prútené koše, rôzne druhy textílií a pod kvetináče s vegetáciou. 

Marocké koberce

Marocké koberce

 

Nemusíte si vyberať iba jeden koberec! Estetika štýlu boho je do značnej miery založená na vrstvení v dekoráciách. Kombinácia shaggy koberca, ktorý sa vyznačuje veľkou mäkkosťou, bude v obývačke alebo spálni vyzerať skvele s kobercom s geometrickými vzormi.

Môžete si vybrať svoje obľúbené vzory a textúry, aby ste vo svojom priestore získali eklektický vzhľad. Najdôležitejšie je, aby ste sa v ňom dobre cítili a po ťažkom dni v práci vedeli, že je to ideálna izba na odpočinok.

Marocká geometria v ultramoderných a priemyselných miestnostiach

Moderný a priemyselný dizajn interiéru s minimalistickým nábytkom a strohými farbami otvoril nové možnosti v oblasti navrhovania priestorov. Odborníci použili marocké koberce, aby dodali farbu a textúru miestnostiam s takouto estetikou.

Marocké koberce

Koberec v marockom štýle skvele zjemní vzhľad priemyselnej miestnosti, a dodá jej útulnejší charakter. Vďaka kontrastným farbám a geometrickejším vzorom marockých kobercov dodá vášmu interiéru individuálny charakter.

Orientálne kúzlo Maroka v interiéri udržiavanom v retro štýle

Jedinečné koberce dokonale odrážajú marockú kultúru. Ukazujú jeho rozmanitosť a tradíciu. Moderné koberce v marockom štýle vám umožnia fantasticky kombinovať klasické prvky s modernými.

Marocké koberce

V priestore vo vintage štýle sa pri výbere vhodného koberca pokúste použiť jednu z nasledujúcich kombinácií zariadenia:

  • Kombinácia veľkých a jemných vzorov
  • Kombinácia odvážnych a neutrálnych farieb
  • Kombinácia abstraktných vzorov s tradičnejšími tvarmi

Jedinečný vzhľad marockých kobercov dokonale zapadne do moderných miestností navrhnutých vo vintage štýle. V obývačke budú vyzerať skvele v prítomnosti pohodlnej pohovky, klasického kresla a elegantnej komody z tmavého dreva.

Polyesterovej rohože v marockých vzoroch

Pri hľadaní koberca pre svoj priestor si prezrite tiež vinylové rohože v marockých vzoroch. Takýto dekoratívny prvok nielen dokonale zapadne do dizajnu interiéru, ale je tiež odolný a ľahko sa čistí.

Marocké koberce

Vinylové marocké koberce sa vyznačujú vysokou kvalitou. Sú vyrobené z trvanlivého polyesteru, ktorý je vhodný najmä na často navštevované miesta. Nebojí sa tiež špiny, pretože sa môže ľahko pretrieť mokrou handrou alebo mopom. PVC koberec s marockým motívom je zárukou estetiky a funkčnosti.

Moderné koberce v marockom štýle si požičiavajú vzory z klasických výrobkov, ale vďaka inovatívnym technológiám majú svieži, aktualizovaný vzhľad s lepšími farbami a textúrami. Sú tiež oveľa odolnejšie. Pozrite sa do našej galérie vinylových rohoží, kde nájdete rozsiahly výber kobercov s marockým motívom.


Boho koberce – jedinečná atmosféra v umeleckom vyhotovení

Vintage koberce – pozvite do svojho domova nesmrteľný štýl interiérového dizajnu!