Vintage koberce – pozvite do svojho domova nesmrteľný štýl interiérového dizajnu!
jún, 16 2021   |   Trendy a Inšpirácie

Vintage koberce – pozvite do svojho domova nesmrteľný štýl interiérového dizajnu!

Vintage štýl je doposiaľ rozhodne jedným z klenotov interiérovej architektúry. Hoci retro móda ešte nevymrela, tento trend zažil minulý rok ďalší intenzívny rozmach. Ktoré vintage dekorácie sa budú hodiť do vášho interiéru? Odporúčame vintage koberce a nepochybujeme, že si ich zamilujete rovnako ako my!

Obývacia izba vo vintage štýle

Vintage obývacia izba nie je len o nábytku z druhej ruky a velúrových pohovkách. Je to predovšetkým klasika a elegancia sama o sebe. V takejto obývacej izbe sa oplatí namiesto panelov použiť dosky. Ak máte možnosť renovovať parkety, vyberte si tento variant. Ak túto možnosť nemáte, poobzerajte sa po podlahách z dosiek. Toto riešenie okamžite vnesie do vašej obývačky trochu retro štýlu a vaša podlaha zostane v nezmenenom stave po celé roky, čo sa o paneloch rozhodne povedať nedá. Vintage nábytok môžete často zohnať za pár drobných. Dokonca môžete nájsť inzeráty „s visačkou“. Ak neradi kupujete veci z druhej ruky, nábytok v retro štýle bežne nájdete aj v obchodoch s nábytkom a na internetových aukciách. Aké doplnky a príslušenstvo, ktoré navodia vintage štýl, možno vybrať do obývacej izby?

Vintage koberce

Vintage koberce sú kombináciou vďačnej klasickej elegancie a modernosti, a veľmi dobre sa hodia aj k parketám. Sú hypoalergénne, netoxické a bezpečné aj pre najmenšie deti a alergikov. Ľahko sa čistia a nezachytávajú vodu ani prach. Ak túžite po obývacej izbe vo vintage štýle, odporúčame vinylové koberce s mozaikovým motívom alebo klasické perzské koberce. Povoľte uzdu svojej fantázii a vytvorte jedinečnú kompozíciu obývacej izby.

Spálňa vo vintage štýle

Spálňa v štýle vintage sa vyznačuje prepychom palácov alebo kvetinovým celkovým vzhľadom. Pôvod palácového a dvorského štýlu nájdeme vo francúzskej dynastii. Rýchlo sa však vyvinul a stal sa štýlom známym ako shabby chic z anglických vilových štvrtí. Pre zariadenie v tomto štýle sú typické patchworkové látky, velúr, čipky, bohato zdobený drevený nábytok s krásnymi ornamentmi. Povinnou látkou je velúr. Tento trend však môže pôsobiť ťažkopádne, preto je skôr vyhradený pre väčšie priestory.

Spálňa vo vintage štýle

Kvety v štýle vintage zasa odkazujú na štýl interiéru z konca 50. a začiatku 60. rokov. S lúkami jemných ruží v pastelových farbách bude celý priestor jemný, decentný, vzdušný a romantický. Samozrejme, pre každý štýl si môžete vybrať vinylový koberec s kvetmi alebo koberec s abstraktným vzorom.

Výhody vinylových kobercov vo vintage štýle

Hlavnou výhodou takejto dekorácie v interiéri je väčšia čistota a menšie hromadenie prachu, nečistôt a roztočov. Sú príjemné na dotyk, takže chodenie naboso bude zážitok. Nezachytávajú prach v takej miere ako tradičné koberce s vlasom, takže sú ideálnou voľbou pre alergikov a ľudí s citlivou pokožkou. Ich povrch nie je úplne hladký, takže riziko pošmyknutia na vinylovom koberci je zanedbateľné. Vinylový koberec vo vintage štýle možno použiť aj ako podložku na hranie pre dieťa.

Módne vzory a farby vintage kobercov

Aké vzory sú túto sezónu v móde? Kvety! Množstvo botanických kompozícií, pastelových farieb, jemných púčikov kvetov a zelených listov! Túto sezónu sa aj pri vintage štýle kladie dôraz na prirodzenosť. Perzské koberce nás uchvacujú už celé stáročia! Bohato zdobené, ručne tkané malé umelecké diela dosahujú závratné ceny.

Vintage koberce

Našťastie máme v našej ponuke zaujímavú alternatívu, a to vinylové koberce s perzským motívom. Práve takáto dekorácia doplní interiér zariadený v štýle shabby chic. Interiérové koberce s abstraktnými vzormi sú ďalšou voľbou, ktorú sa oplatí použiť, ak sa rozhodnete zmeniť štýl svojho interiéru na vintage. Vďaka obrovskému výberu vzorov a farieb si v našej ponuke každý nájde to svoje.


Ako si vybrať koberec do interiéru?

Najmódnejšie koberce a kúpeľňové predložky