Vinylové koberce na terasu - ktoré budú v tejto sezóne v móde?
apr, 9 2021   |   Trendy a Inšpirácie

Vinylové koberce na terasu - ktoré budú v tejto sezóne v móde?

Vinylové koberce na terasu sú hitom minulej sezóny jar/leto 2020. Niet divu - vinylové koberce sú navrhnuté tak, aby zdobili vaše interiéry, ale aj balkóny a terasy? Prečo sa stávajú čoraz viac obľúbenejšie a aké vzory budú v tejto sezóne v móde?

Vinylový koberec na terasu - stojí to za to?

Vinylové koberce na terasu sú odolné voči teplotným zmenám, vlhkosti a suchu. Vďaka svojim vlastnostiam môžu byť v skutočnosti celoročnou výzdobou terasy. Neplesnivejú, farby nevyblednú, sú príjemné na dotyk a môžete po nich chodiť aj naboso. Takéto riešenie je dobré najmä v domoch s malými deťmi, ktoré nerady sedia na studených alebo príliš horúcich terasových dlaždiciach. Naše koberce sú antialergické, výborne sa preto hodia do prostredia malého alergika, a to vrátane balkóna.

koberec na terasu

Módne vzory a farby v sezóne jar/leto 2021

Medzi najmódnejšie farby tejto sezóny patria zemité farby, ako sú napríklad pieskové, karamelové, škoricové odtiene, matná šedá, khaki zelená, tmavomodrá, vínová a antracitová. Tieto farby poukazujú na návrat k prírode, upokojujú, relaxujú a podporujú koncentráciu. Oplatí sa ich použiť v interiérovom dizajne, aj na našich terasách. Doplnky v akejkoľvek z týchto farieb urobia vašu terasu výraznú a jedinečnú a zároveň sa z nej stane predĺženie obývacej izby.

Botanické motívy - mágia zakliata v poľných kvetoch

Rastlinné a kvetinové motívy sú rozhodne minuloročným hitom, ktorý ešte nepominul. S nadchádzajúcou jarou budú lúky plné kvetín opäť kvitnúť nielen vonku, ale aj vo vašich interiéroch. Ideálnym doplnkom tejto kvetinové kompozície bude vinylový koberec na balkón alebo terasu s kvetinovým motívom.

vinylove koberce na terasu

Kontrastné motívy - elegantné a jemné farebné kombinácie

Medzi najznámejšie kontrasty patrí kombinácia čiernej a bielej. Takéto usporiadanie interiéru alebo terasy je klasicky elegantné a minimalistické. Perfektne sa hodí aj do malých priestorov. K módnym kombináciám kontrastov v tejto sezóne patria: medová a tmavošedá, vínová a tmavomodrá, fľaškovozelená a medová, modrá a biela. Využite potenciál skrytý v kontrastoch, hrajte sa s ním a zdobte. Ak vsadíte na nevšedné farby stien a doplnkov, vaša terasa získa jedinečný vzhľad.

modny koberec na terasu

Ľudové motívy - marocká ďatelina, portugalské azulejos

Ľudové motívy sú niečím, čo bude na terase vyzerať krásne. Portugalské dlaždice azulejos si už našli svoje miesto v našich kúpeľniach a kuchyniach a teraz je čas nimi vyzdobiť terasy a balkóny. V našej ponuke sú vinylové koberce s motívom dlaždíc azulejos. Ďalším motívom, ktorý bol populárny už pred rokom, je marocká ďatelina. Jednoduchý, pôvabný a jemný vzor bude zaujímavým doplnkom usporiadania terasy v štýle boho.

marocky koberec na terasu

Pri výzdobe terasy stavte na jedinečnosť a originalitu. Vytvorte si priestor, kde si radi oddýchnete po ťažkom dni v práci a strávite čas so svojou rodinou a priateľmi.


Najmódnejšie koberce a kúpeľňové predložky

Aký behúň vybrať do predsiene?

Okrúhle koberce do obývacej izby