Aký behúň vybrať do predsiene?
feb, 9 2021   |   Deco tipy

Aký behúň vybrať do predsiene?

Hľadáte zaujímavé inšpirácie na originálne zariadenie predsiene? Začnite od základu a vyberte si svoj vysnívaný behúň do predsiene! Takýto koberec bude určite akousi vizitkou vášho bytu a pozvánkou do jednotlivých miestností. V dnešnom článku predstavíme najobľúbenejšie behúne, ktoré sa osvedčili v predsieňach.

Nespočetné množstvo vzorov, farieb a tvarov kobercov do predsiene

Mnoho ľudí premýšľa, aký behúň si zvoliť do predsiene. Než začnete vyberať, odporúčame vám oboznámiť sa so základnými typmi behúňov. V prvom rade ich môžeme rozdeliť podľa tvaru – zďaleka najobľúbenejšie sú obdĺžnikové a okrúhle behúne. Obdĺžnikové koberce sú najbezpečnejším riešením do pozdĺžnych chodieb. Okrúhle behúne odporúčame najmä do interiérov, ktoré majú pravidelný tvar.

vinylove behune

Ďalším kritériom členenia kobercov budú ich vzory. Estetické hodnoty sú koniec koncov jedným z najdôležitejších faktorov pri výbere behúňa. Tu sú najmódnejšie kobercové vzory:

marocké – charakteristické farebné a symetrické vzory priamo z hlavného mesta kobercov;
tropické – exotické vtáctvo a lístie navodzujú v byte prázdninovú atmosféru;
vintage – skutočný zážitok pre milovníkov klasického usporiadania;
orientálne vzory – nádych východného dizajnu navodzuje pútavú atmosféru;
abstrakcie – ideálne pre moderné interiéry;
boho – dokonale zapadá do predsiene v štýle boho;
loft – štýlový behúň prospeje priemyselným priestorom;
mozaiky – rôznofarebné prvky, ktoré tvoria symetrické skladačky, vyzerajú krásne;
geometrické vzory – zaujímavé kompozície tkané z tvarov a farieb.

Bez ohľadu na to, ako je vaša predsieň zariadená, a ktorý návrh je vám najbližší, sme presvedčení, že si tu každý nájde niečo pre seba. Vy rozhodujete o tom, či si vyberiete jednotnejší behúň v tlmených farbách, alebo stavíte na bláznivé vzory a silu žiarivých farieb! Riaďte sa však zásadou – oživujte pokojné interiéry, a v tých veľmi presýtených ozdobami to nepreháňajte s nadmernou výzdobou podlahy.

Vinylové behúne – výhody

Pokiaľ ide o materiál, z ktorého bol vyrobený behúň do predsiene, vinyl je rozhodne najlepšou voľbou. Táto extrémne odolná a ľahko čistiteľná tkanina vám umožní užívať si koberec vo výbornom stave naozaj dlhú dobu. Môžete zabudnúť na pracné vysávanie alebo drhnutie kobercových vlákien na kolenách. Jednoduché udržiavanie čistoty koberca sa zdá byť obzvlášť dôležité v miestnosti, ako je predsieň, kam často na topánkach prinášame veľa nečistôt a prachu.

kobercove behune

Preto skôr odporúčame vyhnúť sa v predsieni kobercom s vysokým vlasom, z ktorých sa oveľa ťažšie odstraňujú nežiadúce nečistoty a chlpy. Okrem toho je väčšina našich vinylových behúňov spevnená polyesterovou sieťovinou, ktorá dodatočne chráni pred poškodením. Vďaka tomu budú kobercové behúne slúžiť naozaj dlhé roky!
Ak sa chcete dozvedieť o najúčinnejších spôsoboch čistenia kobercov, a to nielen vinylových, nezabudnite si prečítať článok „Ako vyčistiť koberec?“.

Kobercové behúne pre alergikov

Obrovskou výhodou kobercových behúňov sú tiež ich antialergické vlastnosti. Tieto koberce nespôsobujú alergiu a sú bezpečné pre osoby s alergiou na prach alebo srsť, ktoré sa hromadia v klasických tkaných kobercoch. Je to vynikajúce riešenie nielen pre predsiene, ale aj pre celý dom!

kobercove behune pre alergikov

Pozvite vkusný kobercový behúň do svojich interiérov a vaši hostia a ďalší členovia domácnosti ocenia váš zmysel pre štýl a jedinečnú výzdobu. Prepracované usporiadanie dokáže úplne zmeniť charakter interiéru. Preto neváhajte a už dnes sa oboznámte s našou širokou ponukou jedinečných behúňov do predsiene. Zaručujeme, že si v našom sortimente určite vyberiete svoj vysnívaný koberec. Prezrite si našu ponuku!


Okrúhle koberce do obývacej izby – najatraktívnejšie vzory

Koberec do kuchyne – moderný prvok v klasickom štýle